Volunteering

Here’s our volunteering program for regular students in yoga, dance meditation to take part.. See more details and how to apply below.

Program is now available! In a world where egotistic desires are the order of the day, the path of karma yoga or selfless action can act as a beautiful medicine that softens the sharp edges of the ego, reduces the illusion of separation and opens our hearts to connect deeply and empathically with others. Being a karma yogi is an opportunity to discover the fulfilment in serving others, to shift the focus of attention to that of bringing happiness to others. 

What we are looking for

We are looking for enthusiastic, practical and creative people of +25 years of age who are interested in conscious living or in the Yogic way of life. You must be experienced and skilled in the following tasks as well be proficient in English language. 

Tasks and assistance we need

1. Reception & Customer care

2. Publicity (face-face, on-line and print)

3. Cooking healthy vegetarian and or vegan food

4. Cleaning (general and deep cleaning of the studio and facilities)

5. Creative tasks such as photo taking, image editing, poster design, interior decorating etc.

What we offer:

* One meal and fresh fruit (lunch) per day

* One yoga/dance/class per day.

* One extra healing movement class per week OR

* One optional session (60min) Movement meditation / self-discover coaching per week

* Enjoying being part of a beautiful growing community

* Small library on spirituality you can access

* Use of the yoga shala when available to do your own practise.

 

Please Note:

  • We request that you do minimum of 5 days volunteering per week.
  • We accept at least 2 weeks volunteering and maximum 4 weeks.

Daily schedule at a glance

The day schedule below give you some ideas of what each day will looked like. You are requested to put in 4 hours in total of karma yoga. Your schedule will be designed to meet your choice of classes you wish to take. The schedule will be adjusted at the beginning of your stay with us.

Morning schedule A Morning schedule B
08.00 – Morning offering routine & Reception (1 hour karma yoga) 08.00 – Morning offering routine & Reception (1 hour karma yoga)
09.00 – Publicity tasks & Reception (2 hours karma yoga) 09.00 – Attending a class
10.45 – Attending a class 10.45 – Break
12.15 – Break & free time (45 min) 11.00 – Publicity & Reception tasks (2 hour karma yoga)
13.00 – Lunch 13.00 – Lunch
14.00 – Cleaning/garden tasks (1 hour karma yoga) 14.00 – Cleaning/garden tasks (1 hour karma yoga)
15.00 – Finish 15.00 – Finish

After schedule A

After schedule B

11.00 – TLC offering routine & Reception (1 hour karma yoga) 11.00 – TLC offering routine & Reception (1 hour karma yoga)
12.00 – Cooking and kitchen assistance tasks (1 hour karma yoga) 12.00 – Self practice or attending meditation circle
13.00 – Lunch 13.00 – Lunch
14.00 – Self practice or rest 14.00 – Cleaning tasks* (1 hour karma yoga)
15.00 – Publicity & Reception tasks (2 hours karma yoga) 15.00 – Attending a class
17.00 – Break 17.00 – Break
18.00 – Attending a class 18.00 – Publicity & Reception tasks (2 hours karma yoga)
19.45 – Evening routine (20.00 – Finish) 19.45 – Evening routine (20.00 – Finish)

 

Values:

Please note that our center is a peaceful space of conscious relating. There is a no-tolerance policy towards alcohol, smoking or any other form of drugs.

How to apply:

Please write to us providing your full information including skills, experience and a reference letter from your previous volunteering program supervisor or your yoga teacher, mentor or employer. Send these to Areeradh at this email address: info@theyogatree.org

*** In order to effectively manage large volume of enquiries, we will respond to an email with complete information only.  Any email regarding volunteering application with insufficient information OR messages sent through social medias may not be responded.